Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

З початку війни видатки держбюджету становили майже 1 трлн гривень


25.08.2022 14:31

Від початку повномасштабної війни видатки держбюджету становили майже 1 трлн гривень, з яких понад 420 млрд гривень витрачено на оборону та безпеку.

Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає «Інтерфакс-Україна».

«Від початку повномасштабного вторгнення росії видатки державного бюджету сягнули майже 1 трлн. З них понад 420 млрд грн було витрачено на оборону та безпеку нашої країни. Тобто більше ніж 40% усього, що ми витрачали з державного бюджету, – це потреби армії. 288 млрд грн на зарплати військових. 135 млрд грн — на придбання та ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів і продукції оборонного призначення», — сказав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що сьогодні українці свідомі як ніколи.

"Український бізнес і українські громадяни, незважаючи на складнощі, сплачують податки, адже знають - вони допомагають армії та нашим військовим. Решта видатків держави фінансуються за рахунок допомоги наших міжнародних союзників і запозичень через військові облігації", - додав він.

Також Шмигаль повідомив, що наразі вже залучено понад $14 млрд зовнішнього фінансування від союзників України, а до кінця року планується залучити ще від $12 млрд до $16 млрд.

"Паралельно з цим ми обговорюємо можливість створення нової великої програми з Міжнародним валютним фондом. Також понад $5 млрд буде заощаджено для бюджету та українських громадян завдяки успішним переговорам, які уряд провів із зовнішніми кредиторами. Україна відстрочила сплату зовнішніх боргів щонайменше до 2024 року", - наголосив він.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | війна | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.