Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

В Україні викрили мережу нелегальних товарних бірж


29.11.2021 17:39

На початку жовтня до Нацполіції звернулась Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку щодо незаконної діяльності окремих товарних бірж.

«Всупереч встановленим законодавствам нормам вони здійснювали професійну діяльність з організації торгівлі продукцією без отримання ліцензії», - повідомляє Нацполіція.

Слідчі спільно з оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції встановили понад 10 товарних бірж у різних областях країни, які працювали незаконно, зокрема проводили на своїх майданчиках торги лісопродукцією.

За даними поліції, всі отримані кошти від проведення незаконних операцій йшли виключно у «кишеню» власникам.

На підставі ухвал суду поліцейські провели санкціоновані обшуки в офісах товарних бірж на території Вінницької, Сумської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Львівської, Закарпатської областях та у Києві.

Правоохоронці вилучили господарську документацію, печатки, «чорнові» записи, гроші, а також заарештували рахунки товарних бірж.

Кримінальне провадження відкрито за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Триває досудове розслідування.

 

Джерело: вебсайт Нацполіції


Теги: | товарна біржа | капітал | ліцензія | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.