Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна отримає грант на $4,5 млрд з Цільового фонду Світового банку


09.08.2022 15:28

Україна отримає грант на 4,5 млрд доларів з Цільового фонду Світового банку.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів, передає StockWorld.

9 серпня міністр фінансів Сергій Марченко та Регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі підписали угоду про надання Україні гранту у розмірі 4,5 млрд доларів.

Грантові кошти були надані Сполученими Штатами Америки та направлені до Цільового фонду багатьох донорів у рамках проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

На сьогоднішній день в Україні вже впроваджується спільний з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проект «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» на загальну суму 2,79 млрд доларів. Кошти спрямовуються на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, як на національному так і регіональному рівнях.

Грант від Цільового фонду багатьох донорів у розмірі 4,5 млрд доларів буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Джерело: StockWorld


Теги: | грант | кредит | бюджет | війна | Світовий банк |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.