Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна має намір залучити $12-16 млрд до 2023


23.08.2022 17:47

Україна має намір залучити 12-16 млрд доларів до кінця поточного року.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає StockWorld.

"Також разом із Національним банком нам вдалося забезпечити макроекономічну та макрофінансову стабільність. Україна не впала у прірву галопуючої інфляції. Девальвація гривні до долара також відбулася в межах світових тенденцій. Спільна робота нашої команди на чолі з Президентом Володимиром Зеленським дозволила залучити понад 14 млрд доларів зовнішнього фінансування від союзників України. До кінця року ми плануємо отримати ще від 12 до 16 млрд доларів", - сказав він.

Разом з тим, він додав, що паралельно з цим обговорюється можливість започаткування нової великої програми з Міжнародним валютним фондом.

Також більше 5 млрд доларів буде заощаджено для бюджету та українських громадян завдяки успішним перемовинам, які уряд провів із зовнішніми кредиторами.

Україна відтермінувала сплату зовнішніх боргів щонайменше до 2024 року.

9 серпня міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі підписали угоду про надання Україні гранту у розмірі 4,5 млрд доларів.

Джерело: StockWorld


Теги: | борг | кредит | бюджет | війна |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.