Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Світовий банк виділив Україні перші гроші для інвестицій з початку війни


22.09.2022 13:01

Світовий банк виділив Україні перші гроші для інвестицій з початку повномасштабного вторгнення рф. Кошти будуть спрямовані через цільовий фонд загальним об’ємом в $200 млн, яким керує американсько-українська інвестиційна компанія Horizon Capital.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Зазначається, що компанія інвестуватиме у швидкозростаючі технології, а також експортно-орієнтовані компанії, що працюють переважно в Україні та Молдові.

«Це будуть перші інвестиції IFC в Україну з початку повномасштабної війни, що розпочалась у лютому 2022 року», – уточнили в Мінекономіки.

Специфіка роботи Horizon Capital така, що компанія зазвичай інвестує приблизно по $10-30 млн в компанії з вартістю приблизно $50-150 млн. Інвестфонд зосереджується на підприємствах сектору інформаційних технологій (ІТ), електронної комерції, інноваційних споживчих товарів і фінтех секторі.

«Це має стати позитивним сигналом і для інших потенційних інвесторів: в українську економіку можна і треба починати вкладати гроші вже зараз», – наголосила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Очікується, що разом з IFC до інвестицій в Україну найближчим часом приєднаються й інші потенційні інвестори, серед яких такі банки і фонди: Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), Німецька корпорація з інвестицій та розвитку (DEG), Швейцарський інвестиційний фонд для ринків, що розвиваються (SIFEM), Голландська фінансова компанія для країн, що розвиваються (FMO), Western NIS Enterprise Fund, Фонд Рокфеллера та інші.

Нагадаємо, Світовий банк готовий надати Україні до $30 млрд для боротьби з глобальною нестачею продовольства, посиленою вторгненням росії до України.

 

Джерело: вебсайт Міністерства економіки, FinClub


Теги: | Світовий банк | інвестиції | економіка | війна | IFC |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.