Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Швеція пожертвувала 1,7 млрд гривень на ЗСУ


13.07.2022 09:13

Уряд Швеції перерахував 577,7 млн шведських крон на допомогу Збройним Силам України. Це еквівалентно 1,7 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба Нацбанку, гроші надійшли на спеціальний рахунок НБУ, відкритий для підтримки Збройних Сил України.

Трансакція здійснена 6 липня цього року. Це вже другий переказ коштів Уряду Швеції на спецрахунок НБУ. 3 березня Національний банк вже отримував 500 млн шведських крон (або понад 1,5 млрд грн у еквіваленті). Це була одна з перших значних сум, що надійшла на підтримку Збройних Сил України у шведських кронах одним платежем від початку російського вторгнення.

«Ми надзвичайно вдячні уряду Швеції за значні благодійні внески, спрямовані на підтримку Збройних Сил України. Українські військові вже п’ятий місяць поспіль мужньо обороняють від російських загарбників не лише територіальну цілісність нашої держави, але й відстоюють демократичні цінності усього цивілізованого світу. Тож наше єднання є надзвичайно важливим», – наголосив голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Загалом станом на 12 липня на спеціальний рахунок із дня відкриття перераховано 19,7 млрд грн у еквіваленті. Зокрема, 7,1 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті. Кошти надходили як від громадян та підприємств України, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великобританії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та багатьох інших країн світу).

Зазначимо, що перерахувати кошти на допомогу Українській Армії можна як за реквізитами, так і за допомогою платіжної картки. 

 

Джерело: вебсайт НБУ


Теги: | Швеція | ЗСУ | війна |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.