Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Прогноз валютних резервів НБУ погіршився через затримку з МВФ


22.10.2020 14:57

Національний банк погіршив прогноз міжнародних валютних резервів на 2020-2022 роки.

Нацбанк очікував, що валютні резерви НБУ в 2020 році становитимуть $29,8 млрд, але через затримку з траншами МВФ (замість двох очікується лише один) новий прогноз був погіршений до $29,1 млрд, пише FinClub.

На 2021-2022 роки НБУ ще суттєвіше погіршив прогноз: на 2021 рік – з $32,7 млрд до $29,5 млрд, а на 2022 рік – з $32,7 млрд до $28,8 млрд.

«Основним припущенням, яке правління бере до уваги, залишається продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. Співпраця з Фондом є базовою передумовою для повноцінного фінансування дефіциту державного бюджету», – повідомив голова НБУ Кирило Шевченко.

Інший важливий пункт – отримання пов’язаного з програмою МВФ фінансування від міжнародних партнерів.

«Ця підтримка необхідна для найшвидшого відновлення української економіки. Натомість значне відтермінування або призупинення виконання зобов’язань перед МВФ здатне не тільки сповільнити економічне відновлення, але й суттєво погіршити інфляційні та девальваційні очікування», – зазначив він.

Він впевнений, що результативний діалог з міжнародними партнерами є запорукою для збереження макрофінансової стабільності.

«Співпраця з МВФ дасть змогу і надалі виконувати зовнішні зобов’язання держави і збільшити міжнародні резерви України до $29-30 млрд у наступних роках», – сказав Кирило Шевченко.

Джерело: FinClub


Теги: | МВФ | НБУ | stand by | кредит | ЗВР | резерви |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.