Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Понад 14 тисяч громадян та представників бізнесу приєдналися за минулий тиждень до купівлі військових ОВДП


17.05.2022 15:57

Понад 14 тисяч громадян та представників бізнесу приєдналися за минулий тиждень до купівлі військових ОВДП, частка вкладень населення досягла рекордного показника.

Про це йдеться у повідомленні НБУ, передає StockWorld.

Міністерство фінансів з початку повномасштабного нападу Росії провело 30 аукціонів із продажу військових облігацій, залучивши до державного бюджету майже 60 млрд гривень, близько 144,1 млн доларів та 176,5 млн євро.

Найбільший портфель військових ОВДП зазвичай сконцентрований серед банків – первинних дилерів.

У той же час минулого тижня кількість вкладників серед громадян і бізнесу збільшилася з 43,3 тис. до 58,1 тис. грн.

Станом на 16 травня обсяг вкладень українських громадян та бізнесу у військові облігації становить майже 5,7 млрд гривень (9,3% від загального обсягу придбаних військових ОВДП, номінованих у гривні), 48 млн доларів (33,9% від загального обсягу військових ОВДП, номінованих у доларах) та 26 млн євро (14,8% від загального обсягу ОВДП, номінованих у євро); нерезидентів – 300,4 млн гривень.

Сьогодні кожен бажаючий може приєднатися до купівлі військових ОВДП та таким чином підтримати фінансову оборону України.

 

Джерело: StockWorld


Теги: | військові облігації | війна | бюджет | борг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.