Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Парламент звільнив від подання консолідованої фінзвітності малі та середні групи підприємств


19.07.2022 15:44

Верховна Рада звільнила від обов’язкового складання і подання консолідованої фінансової звітності малі та середні групи підприємств.

За прийняття в цілому законопроекту №6244 проголосували 302 депутати при мінімально необхідних 226, повідомляє StockWorld.

Верховна Рада прийняла законопроєкт N6244 «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»» в другому читанні в цілому.

Імплементуючи Директиви ЄС N 2013/34/ЄС, законом встановлено категорії груп материнського підприємства та його дочірніх підприємств — малі, середні та великі. При цьому передбачено звільнення від обов’язкового складання і подання консолідованої фінансової звітності малій та середній групі, а також удосконалення окремих норм щодо подання фінансової звітності.

Окрім того, Верховна Рада прийняла законопроєкт N7378 «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» в другому читанні та в цілому. Законом передбачається звільнення юридичних осіб від відповідальності щодо своєчасності, повноти оприлюднення фінансової звітності у повному обсязі на веб-сайті юридичної особи разом з відповідними аудиторськими звітами у період дії воєнного стану, а також упродовж 3 місяців після його припинення чи скасування.
 

Джерело: StockWorld


Теги: | консолідована звітність | Верховна Рада | війна |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.