Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ООН попередила про загрозу гострого голоду у 20 країнах світу


24.03.2021 16:01

Понад 34 мільйонів людей у всьому світі перебувають на межі гострого браку продовольства.

Про це йдеться в спільній доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) і Всесвітньої продовольчої програми (WFP), повідомляє «Інтерфакс-Україна».

"Ємен, Південний Судан і Північна Нігерія очолюють список з 20 країн і стикаються з катастрофічним рівнем гострого голоду. Деякі сім'ї в районах Південного Судану і Ємену вже відчувають голод або перебувають під загрозою голодної смерті", - йдеться в звіті.

Хоча більшість постраждалих країн знаходяться в Африці, в доповіді йдеться про те, що голод різко зростатиме в більшості регіонів світу. До списку ООН вже потрапили Сальвадор, Гватемала, Гондурас, Венесуела, Ліван, Сирія і Афганістан.

"Ми бачимо, як на наших очах розгортається катастрофа. Голод, викликаний конфліктом і підживлюваний кліматичними потрясіннями і пандемією COVID - 19, стукає в двері мільйонів сімей", - сказав Девід Біслі, виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми.

Також він повідомив, що для боротьби з голодом необхідно збільшити поставки гуманітарної допомоги, надати регіонам посухостійке насіння, відновити водозабірні споруди і впровадити схему оплати праці готівкою.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | ООН | голод | COVID - 19 | війна | Африка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.