Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР визначила порядок проведення операцій з активами НПФ у воєнний час


05.03.2022 17:58

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку визначила порядок проведення операцій з активами недержавних пенсійних фондів на період воєнного часу для стимуляції роботи ринків капіталу і доступу підприємств і громадян до грошових коштів.

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР.

Так, за умови технічної можливості не рідше ніж раз на місяць Комісія дозволяє ряд операцій з активами НПФ, зокрема, щодо проведення розрахунку чистої вартості одиниці пенсійних активів відповідного НПФ.

Серед них –

 ⁃ зберігачі активів НПФ мають право виконувати розпорядження адміністраторів НПФ щодо здійснення виплат особам-учасникам НПФ, з якими укладено договір про виплату пенсії на визначений строк. Також вони можуть здійснювати одноразові пенсійні виплати учасникам чи їхнім спадкоємцям за наявності підстав, передбачених законодавством, та за умови відповідності таких розпоряджень вимогам законодавства і документам НПФ. 

 ⁃ зберігачі активів мають право виконувати розпорядження КУА щодо укладання нових договорів про розміщення коштів на депозитних рахунках банків.

Важливо, що при розрахунку вартості активів та чистої вартості активів мають враховуватися кошти, отримані в результаті пасивних доходів на активи НПФ. Зберігачі активів мають право виконувати розпорядження КУА щодо придбання за рахунок коштів НПФ державних цінних паперів, операції з якими регулятор дозволив 28 лютого.

КУА разом зі зберігачем активів відповідного НПФ мають забезпечити здійснення відповідного перерахунку чистої вартості одиниці пенсійних активів у встановленому законодавством порядку.

Адміністратори НПФ, у свою чергу, зобов’язані забезпечити відображення в системах персоніфікованого обліку учасників НПФ усіх наслідків зазначених операцій.

Це рішення набирає чинності з моменту його публікації на офіційному веб-сайті НКЦПФР. Ознайомитись можна за посиланням.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | війна | Росія | НКЦПФР | НПФ | КУА |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.