Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР: на час війни для інвесторів у державні цінні папери діє спрощена процедура ідентифікації та перевірки


08.08.2022 15:54

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення, яке визначає особливості виконання окремих вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу протягом дії воєнного стану.

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР.

Відтак, з урахуванням дії воєнного стану та потреби залучати ресурси фізичних осіб для фінансування військових потреб через механізм використання облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), Комісія пропонує спрощену процедуру дистанційної верифікації клієнтів, яка стосується виключно клієнтів з низьким ризиком та виключно для придбання таких ОВДП з метою отримання відшкодування вартості. Для цього дозволяється здійснення верифікації клієнтів за допомогою отримання електронної копії е-паспорта або е-паспорта для виїзду за кордон, сформованої засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія) із накладенням віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID») особи та кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Порталу Дія з відповідною кваліфікованою електронною позначкою часу.

Інвестування у державні цінні папери дозволяє отримати від держави гарантію повернення всієї суми інвестиції та виплату відсотків, а також фіксує дохідність на весь період випуску цінних паперів.

Крім цього, прийняте Комісією рішення уточнює інші процедури належної перевірки клієнтів та особливості нагляду у сфері фінансового моніторингу за дотриманням законодавства під час дії воєнного стану.

Ознайомиться з текстом документа можна за посиланням

Додатково звертаємо увагу, що клієнти, які пройшли процедури належної перевірки відповідно до рішення №144 «Про упорядкування проведення операцій на ринках капіталу на період дії воєнного стану» від 08 березня 2022 року, не потребують проходження додаткових заходів належної перевірки у зв’язку з набуттям чинності рішення Комісії №1067 від 05 серпня 2022 року «Про особливості виконання окремих вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу протягом дії воєнного стану». 

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | інвестиції | ОВДП | війна | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.