Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Економіка України до кінця року може впасти на третину


19.08.2022 17:33

Реальний валовий внутрішній продукт України протягом місяців, що залишилися до кінця 2022 року, може впасти через розв'язану Росією війну на 35-40%.

Про це повідомила перший віцепрем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко, пише Інтерфакс-Україна.

«За нашими підрахунками, за тими макропрогнозами, які робить Міністерство економіки, згортання економіки до кінця року може бути на рівні 35-40%», – сказала вона.

Свириденко наголосила, що, окрім перемоги на військовому фронті, на економічному важливим завданням є утримати економічну стабільність та макростабільність і шукати шляхи для стимулювання економічної активності в державі.

«Якщо ми говоримо про цей шлях - сприяти тим підприємствам, які вже працювали, мають штат і ринки збуту і змогли перебудуватися за останні шість місяців, щоб вони й надалі активно працювали», — сказала глава Мінекономіки.

За її словами, крім програми мікрогрантів та єРоботи, в уряді розробляють зміни до програми доступних кредитів, щоб підприємства у прифронтових областях, активи яких були зруйновані, мали змогу взяти кредит та відновитися.

Нагадаємо, раніше Fitch прогнозував скорочення ВВП України на третину.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | економіка | війна | прогноз | ВВП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.